Mobiele studio (opnames op locatie)

High Waves is begonnen als mobiele opnamestudio met een digitale studio-setup; tot maximaal 24 sporen simultaan. En dit doen we nog steeds. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan :

Live opnames

Iedere band heeft wel eens live-opnames gehoord die direct vanuit de mengtafel zijn gemaakt. Het resultaat valt bijna altijd tegen; drums en gitaar te zacht, zang weer veel te hard. Omdat het geluid in de zaal goed moet klinken is het nagenoeg onmogelijk om hiervan een goede mix voor opnames te maken.

High Waves doet dit anders. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van meer-sporen live-opnames waarbij alle instrumenten zoveel mogelijk individueel worden opgenomen. Hiermee blijft volledige flexibiliteit bij het maken van de mix behouden. Verder wordt ook het zaalgeluid (inclusief reacties van het publiek) opgenomen zodat je een perfecte klinkende sfeerimpressie krijgt.

Demo-opnames op locatie

Ook voor CD- / demo-opnames kan onze mobiele studio worden ingezet. Het volledige opnameproces vindt dan plaats op een locatie die je zelf kunt regelen. Je kunt hiermee het creatieve proces op eigen terrein laten plaatsvinden waarmee de stress van een onbekende omgeving wegvalt. Je speelt als het ware een thuiswedstrijd.

Koor / orkest opnames

Iedere uitvoering is uniek. Vaak wordt de uitvoering vooraf gegaan door weken van voorbereidingen en dan is het spannende moment daar. De uitvoering wordt beëindigd met een staande ovatie....... en dan zit het er weer op. Zou het dan niet mooi zijn om hiervan een blijvende herinnering te kunnen hebben? Wij kunnen u hierbij helpen. Onze mobiele studio is niet alleen geschikt voor bands maar zeker ook voor koren en orkesten.

Bijzondere opnames

Naast alle eerder genoemde soorten opnames zijn er nog legio andere toepassingen te bedenken voor onze mobiele studio. In het verleden hebben we dan ook vele bijzondere opnames verzorgd, waaronder.....

 • Diverse audio boek opnames
 • Radio commercials voor Argeweb
 • Karaoke tijdens bedrijfsfeest
 • Meditatie instructie CD
 • Audio tour voor museum Boymans van Beuningen en Maritiem museum
 • Rap-workshop tijdens vrijgezellenfeest
 • Huwelijksaanzoek op CD
 • Verjaardagscadeau; kind zingt liedje voor Opa en Oma op CD
 • School Kerst CD, liedjes ingezongen door alle groepen
 • Sollicitatie via CD (functie radiopresentatrice)
 • Voice-over teksten voor telefooncentrale / instructievideo
 • Taalcursus Spaans - Engels
 • en zelfs het slopen van een piano tijdens een studentenfeest

Zelf mixen??

Naast een volledig uitgemixd eindproduct kan High Waves ook de ruwe opnamedata op DVD of harddisk leveren. Hiermee kan je de kosten voor je eigen productie nog lager houden.

 

We hebben in het verleden opnames op locatie verzorgd voor: Michael Katon, Pat Travers, Tony MacAlpine, Philip Sayce, Eric Johnson, Robben Ford, Pestilence, Marty Friendman, Absolutely Floyd, Edwin van der Toolen, Daisy Cools, Beau, Mary Amora, One of these days, Kinda Black, The Elastic Stockings, St. Louis Slim, Rot van de Dam, Early Bird, Drechtstad muziekvereniging, Mannenkoor Ons Koor, Exotherm, Musicalkoor Applaus, Bedrijfslied.nl, Roze 50+, OBS Rembrand, Toonkunstkoor Nijmegen, Speelman familiekoor en nog vele anderen....